Petek Bakımı

Petek Bakımı

Isınma sistemini kolaylaştıran ve ısının dağıtım merkezi olarak adlandırılan kombiler kış aylarının vazgeçilmezidir. Verimini arttırmak ve ısı seviyesini en yükseğe ulaştırmak için peteklerin temiz ve suyun saf olması gerekir. Isınma sistemini zorlaştıran tortu, çamurlaşmış su  ve kombi tesisatı içerisindeki diğer maddeler ısının düşmesine neden olmaktadır. Bu nedenle petek temizligi oldukça önemlidir. Özellikle radyatörlerin alt kısmına çökerek suyun hareket etmesini zorlaştıran maddeler kombiyi zorlayarak doğalgaz enerjisinin fazla tüketilmesine neden olmaktadır.

Radyatörünüz, borularda dolaşan sıcak su yardımıyla evinizi ısıtır. Bu borularda tıkanıklık oluşturabilecek kirler ise radyatörden alacağınız verimi düşürebilir. Dolayısıyla daha yüksek doğal gaz faturalarıyla karşılaşma gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Bu arada doğal gaz tasarrufunun hem bütçeniz hem de doğayı korumak adına oldukça önemli olduğunu biliyoruz. 

Petek Bakımı Yapmanın Avantajları :

  • Her şeyden önce, kombinin düşük dereceye getirilmesi sayesinde yaşam alanları için ideal ısı elde edilmektedir.
  • Tüm kalorifer peteklerinin yüksek verimle ve aynı seviyede çalışması sağlanmaktadır.
  • Petek temizliği sayesinde kombiye en uzak olan radyatör dahi verimli bir şekilde çalışacaktır.
  • Kombide olması gerekenden daha çok doğalgaz kullanımının önüne geçilecektir.
  • Petek temizliği ile kombi pompası daha az çalışacaktır. Bu sayede, kombinin ömrü ciddi anlamda uzayacaktır.
  • Petek temizleme işlemleri sırasında petek koruyucu ilaç kullanılmaktadır. Bu ilaç ile beraber peteklerin içinin paslanmasının önüne geçilecektir.
  • Petek temizleme; petek içerisinde yer alan tıkanıklıkların ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Kullanılan özel bir kimyasal ile tıkanmaya sebep olan tortulardan kurtulmak mümkün olacaktır.