Kombi Bakımı Ve Sıklığı Ne Kadar Olmalı

Kombi Bakımı Ve Sıklığı Ne Kadar Olmalı

Kombilerle ısınmak oldukça temiz ve pratik olmasına rağmen, uzman ve belgesi olan servisler tarafından bakımları yapılmadığı sürece tehlikeli olabilmektedir.

Normalde kombi bakımı yılda iki kez yapılmalıdır. Ancak iki kez yaptıramayanların en azından yılda bir kere bu hizmeti almaları hayati önem taşır. Periyodik olarak bakımları yapılan kombiler, hem her zaman sorunsuz bir şekilde çalışır, hem de olası patlama ihtimallerine karşı önlem alınmış olarak güvenli bir kullanım sağlar. 

Bakımı yaptırılmayan kombi ve tesisatın verimi düşer ve ömrü azalır. Verimi düşen kombi daha fazla doğalgaz tüketir ve evinizi daha az ısıtır. Bu da size doğalgaz faturalarında artış olarak geri döner.
Uzun süre çalıştırılmayan kombi ve tesisat çalıştırılmadan önce mutlaka bakımının yapılması ve parçaların görevlerini yerine getirdiğinden emin olunması gerekir.

Kombinin yıllık bakımı ilk olarak suyu ısıtma seviyesine bakılarak yapılır. Bu işlemden sonra bağlantı yerlerinde bir su sızıntısı olup olmadığına bakılır. Bu adımlar yapıldıktan sonra tozlanma ve kir durumuna bakılır ve temizlenir. Yanma odası adı verilen brülör isimli parçalar temizlenir. Mevcut elektrik bağlantı noktaları kontrol edilerek kaçak olup olmadığına bakılır. Yanma sonucunda oluşacak sıkıntılar için bulunan fanlar kontrol edilmelidir. Genişleme tankının kontrolleri yapılmalıdır. Peteklerde ki suyun tekrar dönüş yaptığı bölümde ki filtreler temizlenerek kombi bakımı yapılmış olur.